Az első online airsoft bolt Szlovákiában

50 000 db termék raktáron

magnify Keresés
HUF

Felhasználási feltételek

1. Általános feltételek

1.1 Az eladó Helena Žitňanová-CATUS Slovakia, Zolenská cesta 46/B, 974 05 Banská Bystrica, IČO: 40091911, IČ DPH: SK1020059282, tel. 048/4131524, e-mail: obchod@catus.sk (továbbiakban csak eladó).
1.2 Vásárlónak minősül minden olyan természetes és jogi személy, aki bármilyen módon felveszi a kapcsolatot az eladóval, termék vásárlásának céljával, ami az eladó kínálatában szerepel.
1.3 Szintén vásárlónak minősül minden olyan természetes és jogi személy, aki bármilyen módon felveszi a kapcsolatot az eladóval, olyan igénnyel, hogy az eladó foglalkozzon olyan áruval, ami nincs az ő kínálatában, azzal a céllal, hogy azt a terméket megvásárolja.
1.4 A vásárló ezen internetes oldalon történő vásárlással, és rendelésének megerősítésével elfogadja a Vásárlási feltételeket.
1.5 Az eladó fenntartja a jogot a Vásárlási feltételek megváltoztatására.
1.6 Ezek a vásárlási feltételek érvényesek az új Vásárlási feltételek kiadásáig.
1.7 Az összes airsoft fegyver (replika) a D fegyver kategóriába tartozik a 190/2003 Z.z. törvény alapján, lőfegyver illetve lőszer forgalmazása csak 18. életévé betöltött személyek részére engedélyezett.

2. Megrendelés

2.1 Vásárló a terméket csak a weboldalon keresztül rendelheti meg az eladótól. Más formáját a megrendelésnek az eladó nem köteles fogadni, vagy az áru nem kézbesítését eredményezheti.
2.2 A megrendelés elküldésével a vásárló köteles a megrendelt terméket átvenni, és a kiszabott árat megfizetni.
2.3 Az elküldött megrendelést az eladó munkanapon 48 órán belül megerősíti e-mail küldésével (egyéb esetben telefonon) rendelésének státuszáról. Minden megerősített megrendelést teljesítünk!
2.4 Az eladó köteles a megfelelő fajtájú és mennyiségű árut, a megadott áron kézbesíteni.
2.5 A megrendelés törlését indoklás nélkül kérheti a vásárló a megrendeléstől számított 24 órán belül. A vásárló rendelését törölheti az eladó weboldalán a Vásárlói részlegen, telefonon, vagy e-mail-en. Miután a megrendelés törlésének feltételei teljesültek, az eladó megerősíti a vásárlónak a rendelés törlését e-mail-en vagy telefonon. Amennyiben a törölt megrendelés már kifizetésre került, ebben az esetben az eladó banki átutalással, vagy egyéb, előre megegyezett módon visszatéríti azt a vásárlónak.
2.6 Az eladó törölheti a megrendelést abban az esetben, ha nem biztosítható a termék. Ebben az esetben a vásárlónak azonnal visszatéríti a vásárlás teljes összegét, vagy csere árut ajánl fel, illetve egyéb megoldást, amibe a vásárló beleegyezik. Az eladó törölheti a megrendelést, ha nem tudja felvenni a kapcsolatot a vásárlóval (hibásan megadott, vagy nem megadott adatok, elérhetetlenség, ...).
2.7 Az eladó fentartja a jogot a rendelés törléséhez, mindenféle további értesítés nélkül (szerződéstől elállás) amennyiben:
a) a terméket nem gyártják, vagy megszűnt a gyártása
b) a termék kiírt ára hibás
c) a terméket nem kapta meg az eladó a gyártótól vagy forgalmazótól

3. Árak

3.1 Az eladó ÁFA fizető.
3.2 A megrendelés árában szerepel a szállítási költség, mértéke függ a választott kézbesítés formájától. Az ár függ a megrendelés teljes tömegétől, mértéke látható az aktuális rendelésben (kézbesítés minden verziójában). A csomagolás ára szerepel a szállítási költségben.
3.3 Az eladó fenntartja a jogot előzetes figyelmeztetés nélkül az árak megváltoztatására. A termékek árai eltérhetnek a boltokban található áraktól. Az oldalon szereplő termékek nem minősülnek ajánlattételnek.
3.4 A terméken feltüntetett ár a megjelenítés és rendelés pillanatában érvényes. A termék ára rendelés alatt nem változik, ha közben az árát csökkentik, vagy emelik.

4. Fizetés

4.1 Vásárló az árut fizetheti utánvéttel, vagy utalással az eladó számlájára az előzően kiállított számla alapján. A leadott megrendelés alapján az eladó számlát állít ki, amit a megerősítő e-mail-el együtt küld a vásárlónak. Fizetést a vásárló a következő módokon teheti:
a) átutalási megbízással,
b) közvetlen befizetéssel az eladó számlájára
4.2 Szlovákiai vásárlóknak kizárólag € alapú fizetés lehetséges. Csehországi megrendelőknek CZK utánvétes fizetés lehetséges. Magyarországi megrendelők részére HUF utánvétes illetve banki átutalásos fizetés lehetséges
4.3 Számlát az eladó a termékkel együtt kézbesíti.
4.4. Az eladó fenntartja a jogot, hogy módosítsa a fizetés módját utánvétről banki átutalásra, ha a vásárló az előző időszakban nem vette át a megrendelt árut, vagy törölte megrendelését az elküldése után. Az eladó köteles erről értesítést küldeni a vásárlónak. A vásárlónak joga van ezen változás után törölni megrendelését.

5. Kézbesítési feltételek

5.1 Az eladó kínálatában szereplő termékek kézbesítési ideje a legtöbb esetben 48 óra vagy 14 nap a megrendelés megerősítésétől számítva (a kiválasztott árutól föggően és a mellette megadott szállítási időtől), de maximum 30 nap vagy a vásárlóval megegyezve ez az idő hosszabbodhat. A kézbesítési időről az eladó értesíti a vásárlót e-mail-en vagy telefonon. Ha a vásárlónak nem felel meg a meghosszabbított kézbesítési idő, lehetősége van törölni rendelését a Vásárlási feltételek 2.5 pontjának feltételeivel.
5.2 Amint megtörtént a megrendelés megerősítése, az áru azonnal kiadásra kerül a raktárból.

6. Áru kézbesítése

6.1 Az eladó biztosítja az áru kézbesítését, olyan módon, amit a vásárló kiválasztott a kínált lehetőségekből:
a) futárszolgálattal, szállítás díja je 4,80€ Áfával
b) szlovák postával. (A kézbesítő postába érkezéskor a posta értesítést küld a megrendelő által megadott elérhetőségek egyikére. Telefonon, vagy e-mail-en) A szállítás díja 4,90€ Áfával.
c) szlovákián kívüli szállítás eseténa terméket futárszolgálattal szállítjuk. Csehországba a szállítás díja 6,50€ Áfával. Magyarországra a szállítás díja 6,5€ Áfával.
d) személyes átvétel - ingyenes
6.2 Személyes átvétel csak az eladó székhelyén lehetséges, a Zvolenská cesta č.46 - Areál 17, 974 05 Banská Bystrica címen. Ha az áru elkészült a kézhezvételhez, az eladó e-mail-en értesíti a vásárlót. Az áru kézhezvételhez elkészül az 5.1 pontban megadottak alapján.
6.3 A átvétel helye a vásárló megrendelése alapján történik. A kézbesítés teljesítése a megadott helyszínre történik.
6.4 A termék megfelelően becsomagolt és biztosított. A vásárló köteles a kézhezvételkor ellenőrizni a csomag sértetlenségét.
6.5 A termékkel együtt az eladó szállítja a számlát, szállítólevelet. Az eladó mellékeli az áruhoz tartozó használati útmutatót, valamint garancialevelet, ha ezt az áru természete megköveteli.
6.6 A termékért az eladó felel egészen addig, míg a vevő át nem veszi. Az áru átvettnek minősül, amint a vevő aláírásával igazolja az áru átvételét.
6.7 Az eladó nem vállal felelősséget a szállító által késve kézbesített termékek miatt. A csomag sérülése a szállítás alatt teljes mértékben a szállító felelőssége. Ebben az esetben az eladó biztosítja az új csere terméket, miután a kárt a szállító megtérítette.
6.8 Az eladó fenntrja a jogot, hogy a postai szállítást futárszolgálattal helyettesítse, amennyiben a csomag nehezebb, mint 10kg, vagy méretei miatt a Szlovák posta szállítási feltételeinek nem felel meg. Az eladó nem változtathatja meg a szállítási mód árát, amit a vevő választott.

7. Elállás a rendeléstől

7.1 A vásárlónak törvényi joga indoklás nélkül elállni a rendeléstől ("vásárlási szerződés" törvény alapján, ha már átvette a terméket) a kézhezvételtől számított 14 napon belül.
7.2 A 7.1 pont csak a vásárlóra vonatkozik, aki a terméket megrendelte mint magánszemély (természetes személy – nem vállalkozó) és a termék postával, vagy futárszolgálattal került kézbesítésre.
 7.3 A termék, amit a vevő visszaküld:
a) nem lehet sérült, felhasználatlan,
b) hiánytalanul (beleértve a tartozékok, dokumentációk, ...),
c) sérülésmentes külső és belső csomagolásban
d) csatolva a vásárláshoz tartozó számlákat.
7.4 Joga van elállni a szerződéstől indoklás nélkül 14 napon belül.
A határidő lejár a szerződéstől való elálláshoz 14 nap után, ahogy ön vagy meghatalmazottja átveszi a terméket.
Amennyiben élni szeretne a szerződéstől való elálláshoz való jogával, döntéséről kérem egyértelmű kijelentéssel értesítsen bennünket (például postai levél, fax vagy e-mail formájában) a Helena Žitňanová – CATUS Slovakia, Zvolenská cesta č.46 - Areál 17, 974 05 Banská Bystrica, e-mail: obchod@catus.sk címeken. Erre a célra használja formanyomtatványunkat a szerződéstől való elállásról, amit tőlünk kapott.
A szerződéstől való elálláshoz küldje el a kitöltött nyomtatványt, mielőtt letelik a határidő a szerződéstől való elálláshoz. A küldeményt utánvét nélkül, csomagként kell feladni a Helena Žitňanová - CATUS Slovakia, Zvolenská cesta no. 46, 974 05 Banská Bystrica (postai csomagokat nem fogadunk el).

A formanyomtatványt a szerződéstől való elálláshoz a következő linken töltheti le: https://www.catus.hu/www/upload/filemanager/withdrawal_from_the_contract_hu.pdf

2. A szerződéstől való elállás következményei
A szerződéstől való elállás után visszatérítjük Önnek a termékekért kifizetett pénzösszeget, a szállítási költséggel együtt. Ez nem vonatkozik az utólagos költségekre, ha Ön más szállítási módot választott mint a legolcsóbb szállítási költség, amit kínálunk. A pénzösszeget felesleges késések-költségek nélkül visszajuttatjuk a szerződéstől való elállás értesítésének kézhezvételének követően 14 napon belül. A visszatérítés módja meg fog egyezni az ön által választott fizetési móddal, amennyiben kifejezetten nem szeretné más módon, különböző további számlázási költségek nélkül.

A visszafizetés a termék címünkre való visszaérkezése után történik, illetve, ha fel tudja mutatni a termék feladásáról szóló igazolást.
Küldje vissza a terméket, vagy személyesen hozza el címünkre legkésőbb 14 napon belül, ahogy a szerződéstől való elállási jogát érvényesítette. A határidő érvényesítésének feltétele az áru 14 napon belül való visszaérkezése.

A közvetlen költségeket a termék visszajuttatására Ön fedezi.
7.5 Amennyiben a 7.1-től és 7.4-ig pontok feltételei nem teljesülnek, ebben az esetben az eladó semmisnek tekinti az elállást a megrendeléstől, és az áru visszaérkeztetése a vásárlót terhelik.

 

8. Garancia és reklamáció

8.1 A panaszok kezelése a konkrét termék garanciális feltélei alapján történik, a Polgári törvénykönyv és az ide vonatkozó rendelkezések alapján.
8.2 Az eladó internetes oldalán megtalálható termékekre 24 hónap garancia van. Vásárláskor a vevő részére kiadjuk a garancialevelet.
8.3 A fegyver, ami „dekoráció, röviden dek.” felirattal van megjelölve, teljes mértékben működőképes, de a belső vagy külső alkatrészeinek minősége nem felelnek meg a szabványos minőségnek, amik a a fegyver nem működését okozhatják. Ezért a fegyver csökkentett áron kerül eladásra. A §619 1  40/1964 fegyverekről szóló törvény alapján az eladó nem vállal felelősséget az alacsonyabb áron eladott „dek.” feliratú fegyverek miatt. A fegyvert csak dekorációs célra ajánljuk felhasználni.
8.4 Panaszt a mechanikusan sérült árura, ami átvételkor nem volt észrevehető, de az első használatkor felmerült, a lehető leghamarabb jelezze számunkra. Későbbi reklamációt már nem áll módunkban elfogadni.
8.5 A garancia nem vonatkozik a normál használatban elhasználódott termékekre (alkatrészeire).
8.6 A reklamált árut a vevő köteles tisztán, mechanikailag sértetlenül, eredeti csomagolásában, használati útmutatójával, csatolva a vásárlást igazoló számla fénymásolatát, szállítólevelét, valamint az eredeti garancialevelet visszajuttatni. A vásárló a visszajuttatott áruval együtt köteles elküldeni a hiba leírását is.
8.7 A reklamálni kívánt árut utánvét nülkül, az eladó címére köteles visszajuttatni, ellenkező esetben a küldeményt nem fogadjuk.
8.8 A jogos garanciális javítás ingyenes. Jogtalan reklamáció esetén a vásárló köteles minden felmerülő költséget kifizetni.

9. Személyes adatok védelme

Az ügyfelek személyes adatainak védelme: Megrendelése, kérdése feldolgozásának feltétele személyes adatainak rögzítése. A személyes adatok megadása nem kötelező, önkéntes, de ezek megadásának elmulasztása esetén nem lesz lehetőség az Ön igényeinek kielégítésére és a webáruházunkban történő vásárlásra.

A személyes adatok kezelésének célja: Az üzemeltető a személyes adatokat kizárólag abból a célból kezeli, hogy azokat külön szabályozás alapján a Szlovák Rendőrség illetékes osztálya részére átadja, és esetleg más közigazgatási szervek rendelkezésére bocsátja vagy átadja, ha általánosan kötelező jogszabály ilyen kötelezettséget ír elő az üzemeltetőre.

A személyes adatok címzettjei: a Szlovák Rendőrség vagy más közigazgatási szerv, ha az üzemeltetőt kötelezik arra vonatkozóan, hogy a kezelt személyes adatokat az adott szerv rendelkezésére bocsássa, általánosan kötelező jogszabály írja elő.

Helena Žitňanová - CATUS Slovakia a személyek magánéletének tiszteletben tartása mellett vállalja, hogy csak azokat a személyazonosító adatokat gyűjti (olyan információk, amelyek lehetővé teszik vagy megkönnyítik bármely személy azonosítását, pl. név, lakhely, e-mail, valamint a személyre vonatkozó adatok, amelyek igazolják ennek a személynek a törvényes jogosítványa, hogy cégünktől külön eljárás alá vont termékeket vásároljon), amelyeket Ön önként bocsát rendelkezésünkre, és amelyekre feltétlenül szükségünk van a lehető legjobb szolgáltatás nyújtásához.

Ön dönti el, hogy bejelenti-e nekünk ezeket az információkat. A megrendelés részét képező és az ügyfélregisztráció során velünk közölt személyes adatokat cégünk bizalmasnak tekinti, és védi a visszaélés ellen. Amennyiben a vásárlás lehetővé tételéhez további dokumentumok benyújtása szükséges, az ezen dokumentumokon szereplő összes adatot a jelen szerződési feltételekben meghatározott módon kezeljük.

Kötelező érvényű megrendelés vagy kérdés elküldésével a vevő cégünknek határozott idejű hozzájárulását adja személyes adatai kezeléséhez. Cégünk az Ön által megadott személyes adatokat üzleti, szolgáltatási és a vásárló életkorának ellenőrzése céljából rögzíti és kezeli.

Ha Ön személyes adatait kiskorú vagy fiatalkorú (ajánlatunkban jól láthatóan megjelölt) termékek megszerzése céljából adja meg, még akkor is, ha ilyen termékeket csak 18 éven felüli személyek vásárolhatnak és használhatnak, Ön vállalja a jogi felelősséget az általánosan kötelező érvényű törvényi előírások megsértéséért.

Helena Žitňanová - CATUS Slovakia vállalja, hogy nem ad ki, nem ad el vagy ad bérbe a weboldalunkon és online áruházunkon keresztül megszerzett személyes adatokkal kapcsolatos információkat harmadik félnek.

Helena Žitňanová - A CATUS Slovakia kénytelen kiadni személyes adatainak egy részét a szállítási társaságoknak, amelyek biztosítják termékeink Önnek való szállítását az Ön kötelező érvényű megrendelése alapján. Ezek a cégek felelősek az Ön személyes adatainak védelméért a Szlovák Köztársaság vonatkozó jogrendjének megfelelően.Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné a nepovinné. Helena Žitňanová -
A CATUS Slovakia az Ön személyes adatait a társaság vonatkozó belső normatív jogi aktusainak, különösen a 428/2002 Zb. a személyes adatok védelméről. 20. §, bek. 3. §-a alapján jogosult (a) bármikor írásban tiltakozni a további adatkezelés ellen, ill személyes adatainak felhasználása, akár postai, fax, elektronikus vagy telefonos kommunikáció esetén is. Amennyiben megadja számunkra személyes adatait, bármikor lehetősége lesz ezen adatok megváltoztatására, ill eltávolítani őket azzal a feltétellel, hogy erről telefonon, faxon vagy e-mailben értesít minket.

11. Záró információk

11.1 Felügyeletet a kínált szolgáltatások felett a Kerületi Rendőri igazgatóság, Okružná 19, Banská Bystrica és a Szlovák kereskedelmi felügyelet, Pf. 29, Prievozská 32, 827 99 Bratislava látja el.
11.2 Bármilyen vitás helyzet vevő és eladó közt meg lehet oldani a alternatív vitarendezésel de csak miután az eladóval felvette a kapcsolatot a jogorvoslathoz és eladó az orvoslására negatív választ adott, vagy kérésére nem válaszolt több mint 30 napig. A felhasználó a vita rendezése céljából felveheti a kapcsolatot a Szlovák kereskedelmi felügyeletel, Pf. 29, Prievozská 32, 827 99 Bratislava ars@soi.sk vagy a vitát rendezheti az erre alkalmas nyomtatványon, amit itt talál: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
11.3 Minden iformációt megad mint az áru leírása, vagy az áru részletes leírása, amit a gyártótól, vagy az Európai unióban forgalmazótól szerez be. Ezek az információk eltérhetnek az áru eredeti leírásától. Az eladó nem vállal felelősséget a külömbségért a termék leírása vagy a termék részletes leírása és a valóság között.
11.4 Ezek az általános vásárlási feltételek 1.2.2016-tól érvényesek és hatályon kívül helyezik a VOP előző rendelkezéseit. Az eladó fenntartja a jogot előzőleges figyelmeztetés nélkül megváltoztatni az Általános vásárlási feltételeket

Banská Bystrica, 1.2.2022