Az első online airsoft bolt Szlovákiában

50 000 db termék raktáron

magnify Keresés

Airsoft felszerelés - Taktikai mellények

28.7.2022 Catus.hu Kezdetek az airsoftban

 

Arról, hogy mi az airsoft és milyen fegyvereket szerezhetsz be, korábbi cikkekben olvashatsz. Ebben a cikkben röviden és gyorsan összefoglaljuk, milyen eszközöket lehet beszerezni és ténylegesen használni az ilyen rendezvényeken.

Az első pont, amellyel foglalkozni fogunk, a mellények

A felosztás eltérő, de az egyszerűség kedvéért az ilyen típusú felszereléseket több alcsoportra oszthatjuk.

  • Taktikai mellények
  • Golyóálló mellények
  • Chest rig-ek
  • Egyéb hordozórendszerek

A mellény a felszerelés tartozéka, amely sok esetben védelemként szolgál, de egyben az esetlegesen szükséges kiegészítő felszerelések hordozója is. Könnyebbé és gyorsabbá teszi például egy másodlagos fegyver (pl. pisztoly), gránátok, tárak, orvosi felszerelések és hasonlók hordozását.

A mellények lehetnek modulárisak vagy nem modulárisak. A moduláris mellények testreszabhatók. Leginkább "csupaszként" árulják és úgynevezett molle rendszerrel szerelték fel. A molle rendszeren az adott játékos a különféle zsebeket (táskák, zsebek gránátokhoz, tárakhoz, orvosi kellékekhez stb.) vásárolhat, a mellényt a játékos saját igényeihez tudja igazítani. A nem moduláris mellényeket és a hozzájuk tartozó zsebeket, tokokat többnyire felvarrják, persze ha az előre megtervezett elrendezés is megfelel, akkor csak a játékoson múlik, hogy melyik utat választja.

Taktikai mellények

Többnyire csak taktikai előnyként használják fegyverek vagy lőszerek és egyéb szükséges anyagok hordozásához, lehet moduláris vagy nem. Kezdőknek elegendő, kényelmet és megfelelő védelmet biztosít szinte az egész törzs számára.

https://www.catus.hu/delta-armory-kam-39-katonai-biztonsagi-szolgalat-taktikai-melleny/fekete

Golyóálló mellények – plate carrie

Különböző típusú golyóálló lemezek hordozására alkalmas mellények, legyen az edzés vagy éles bevetés, bizonyos típusú ballisztikai védelemmel (airsoft esetén ilyen védelem nem szükséges, persze aki akarja, az be tudja szerezni, hisszük, hogy a a közeljövőben az ilyen taktikai felszerelések rajongóinak is örömet tudunk okozni). A legtöbb esetben ez a fajta mellény moduláris felépítésű, néhány típusnál már van beépített mellkaszseb, vagy zseb egy bizonyos típusú tár számára. Kezdőnek, akit ez a típusú mellény fog meg, ezt a mellényt ajánljuk:

https://www.catus.hu/delta-armory-jump-katonai-taktikai-melleny/fekete

Öreg veteránok esetén magasabb lvl-t ajánlunk

https://www.catus.hu/recon-plate-carrier-warrior-fekete-l-taktikai-melleny

Chest rig-ek

Ha pedig mozgékony akar lenni a játékban, és nincs szükség teljes törzsvédelemre, nem megy el több órás küldetésre az ellenséges vonalak mögé, felszerelése alfája és omegája néhány tár, aminek tartalmát az ellenfél játékosainak akarja "ajándékozni", az itt megjelenő lehetőség az úgynevezett chest rig. Több változat is megtalálható üzletünkben a moduláristól a nem modulárisig egy bizonyos típusú tárhoz igazítva.

https://www.catus.hu/guerilla-tactical-d3crx-taktikai-melleny/fekete

Természetesen a fantázia és az, hogy az adott játékosnak mire van szüksége és igénye a csatatéren, az egyéni. Javasoljuk, hogy böngésszen a webshopunkban, vagy látogasson el a besztercebányai bemutatóterembe, ahol felpróbálhatja az egyéni mellényeket, és érdeklődhet arról, hogy mi érdekli. . Néha megesik, hogy a játékos olyan típusú felszerelést választ, amit soha többé nem cserél le, máskor pedig évekig tartó tesztelés, a felszerelés beállítása.

 

picture